Ongelofelijke Thomas saus

Deze BBQ saus is een variatie op een BBQ saus met Stout bier. Een mooie afwisseling op de meer traditionele Kansas BBQ saus.

  • 1 el olijfolie
  • blik gepelde tomaten
  • Bruine bastardsuiker
  • 375 ml ongelovige Thomas van Jopen Brouwerij
  • 60 ml Appelazijn
  • 2 el Worchestersaus
  • 1 el Smokey Whiskey
  • Stukje zelfgerookte spek
  • 1 steranijs
  • 1 kaneel
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl seleriezaad
  • 2 el tomatenketchup
  1. Olie heet maken, tomaten erbij
  2. Alles behalve de tomatenketchup erbij
  3. 20 minuten sudderen
  4. Haal het kaneel, spek en de steranijs eruit
  5. Staafmixer erin totdat de saus glad is
  6. Ketchup erbij
  7. Laten indikken tot de gewenste dikte (dik-vloeibaar vind ik het fijnste) en op smaak brengen met zout.

 

Leave a Reply