Deze BBQ saus is een variatie op een BBQ saus met Stout bier. Een mooie afwisseling op de meer traditionele Kansas BBQ saus.
- 1 el olijfolie
- blik gepelde tomaten
- Bruine bastardsuiker
- 375 ml ongelovige Thomas van Jopen Brouwerij
- 60 ml Appelazijn
- 2 el Worchestersaus
- 1 el Smokey Whiskey
- Stukje zelfgerookte spek
- 1 steranijs
- 1 kaneel
- 2 tenen knoflook
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl mosterdzaad
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl seleriezaad
- 2 el tomatenketchup
- Olie heet maken, tomaten erbij
- Alles behalve de tomatenketchup erbij
- 20 minuten sudderen
- Haal het kaneel, spek en de steranijs eruit
- Staafmixer erin totdat de saus glad is
- Ketchup erbij
- Laten indikken tot de gewenste dikte (dik-vloeibaar vind ik het fijnste) en op smaak brengen met zout.