Ingredienten
- 500 ml slagroom
- 5 eierdooiers (+ 1 veiligheidsdooier)
- 100 gram suiker
- 1 vanillestokje
- 1 steranijs
- Een weining bruine basterdsuiker
Methode
- Breng de room tegen de kook aan met het vanillestokje en de steranijs. Laat 15 minuten intrekken.
- Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker (goed mengen, niet luchtig kloppen!)
- Voeg de warme room bij het eierdooiermengsel door een zeef en roer rustig door
- Verdeel het mengsel over de bakjes
- Zet de bakje in de oven op 100 graden totdat de custard gestold is
- Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast om op te stijven
- Verdeel vlak voor het opdienen een dun laagje basterdsuiker over de bakjes en bruleer voorzichting totdat de suiker gecarameliseerd is
Tips
- Als er schuim op de bakjes staat, kun je dit wegkrijgen door heel kort de brander er even op te zetten
Hacking food together