Zoete aardappelsoep met Pinda’s

Ingredienten:

2 eetlepels olie
2 grote uien
3 grote tenen knoflook
2 wortels
3 stengels bleekselderij
3 tomaten
1 eetlepel verse gember
1 rode peper
1 kilo gram zoete aardappel
1,5 liter water + 3 blokjes groentebouillon (of kipbouillon)
1/2 cup (=125 ml) pindakaas
1,5 theelepel komijn
1 limoen
200 ml melk of cocosmelk

Een handvol geroosterde pinda’s
Verse koriander

• Snij ui, wortel, knoflook en bleekselderij fijn. Verhit olie in een soeppan en bak deze op medium vuur tot ze zacht zijn – ongeveer 10 minuten. Voeg gember toe.

• Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de tomaten in blokjes. Was de blokjes zoete aardappel met koud water. Voeg aardappel toe samen met tomaten, water en bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat koken tot de aardappels zacht zijn.

• Pureer de soep met de staafmixer. Voeg pindakaas toe, komijn en limoensap. Haal de pitjes uit de peper en snij deze in ringetjes. Voeg deze toe aan de soep. Voeg melk en cocosmelk toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.

• Snipper de verse koriander en hak de pinda’s grof.

• Schep de soep in kommen en strooi in elke kom wat koriander en gehakte pinda’s.