Laat de siroop op een lepel afkoelen om te bepalen of deze al iets stroperig is (en om te proeven natuurlijk!)
Bewaar de siroop in de koelkast (of een gedeelte zelfs in de vriezer) omdat deze anders kan gaan schimmelen
2 thoughts on “Gemberbier siroop”
Vandaag bij Pieter gemaakt. Het resultaat ia iets te zoet in verhouding met de smaak van de gember en de pittigheid. Volgende keer 2 ipv 1 peper en meer dan 300 gram gember. Misschien is eerst zonder suiker laten trekken beter voor de pittigheid…
Vandaag bij Pieter gemaakt. Het resultaat ia iets te zoet in verhouding met de smaak van de gember en de pittigheid. Volgende keer 2 ipv 1 peper en meer dan 300 gram gember. Misschien is eerst zonder suiker laten trekken beter voor de pittigheid…
Je raakt ongeveer net zo veel vocht kwijt als dat er gember in gaat. 2 eetlepel citroenzuur is wat veel, kan minder.
Vanwege houdbaarheid is een 2:1 suiker water verhouding gewenst.
1 el citroenzuur per 500ml water