Poffertjes

Ingredienten

  • 50 g zachte roomboter
  • 65 g witte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml volle melk

Methode

  • Klop de 50 gram boter, suiker en zout tot een romig, luchtig mengsel
  • Klop één voor één de eieren erdoor
  • Voeg om en om de bloem en melk toe en mix op lage stand door het beslag
  • Klop tot een glad beslag zonder klontjes en giet het beslag in een spuitfles
  • Verwarm de poffertjes pan voor totdat water een mooi belletje vormt als je het er op gooit
  • Doe een beetje olie in de pan en verdeel over de holtes
  • Vul de poffertjesholtes met beslag
  • Bak de poffertjes totdat ze nog net nat zijn aan de bovenkant
  • Draai de poffertjes om
  • Haal de poffertjes uit de pan als de poffertjes aan de onderzijde ook mooi goudbruin zijn
  • Serveer met veel poedersuiker en enkele klonten boter