Brisket winter BBQ ’17

Deze Brisket is gemaakt voor de winter BBQ

  • American Point Brisket 2.5 kg (beef&steak)
  • Maak zelf een rub (post volgt nog) of gebruik bijvoorbeeld Beefalicious rub (smokey goodness rub)
  • Injectie vloeistof (boullion, 1 e.l. rub, 3 e.l. Worchestersaus, gezeefd na 2 uur)

Stap 1: avond ervoor

  • Injecteer de brisket met vloeistof op een plek of 8 tot 10
  • Rub de Brisket
  • Rooksnippers in het water voor de rookbootjes

Stap 2: ‘s ochtends minimaal 12 uur (liefst 13 of 14 uur) voor het opdienen

  • Vlees als eerste uit de koelkast halen
  • BBQ tot 90 graden opstoken
  • Nog een beetje extra rub erop.
  • 4 uur roken op 90 graden met 2 rookbootjes
  • BBQ naar 110 graden opstoken
  • 5 uur roken op 110 graden met 3 rookbootjes
  • Zodra de kerntemp 93 graden is de BBQ terugbrengen naar rond de 80 graden (dit kan langer duren dan 9 uur… tot 15 uur totaal)
  • Nog 30 to 45 min roken terwijl de kerntemp langzaam wat daalt
  • Brisket eraf halen en inpakken in Alu folie (en piepschuimbak). 1.5 tot 2 uur laten rusten
  • Brisket is klaar om te eten

Zoals altijd… “resist the temptation to check every 5 minutes” 😉

Smakelijk eten!

Leave a Reply