Deze Brisket is gemaakt voor de winter BBQ
- American Point Brisket 2.5 kg (beef&steak)
- Maak zelf een rub (post volgt nog) of gebruik bijvoorbeeld Beefalicious rub (smokey goodness rub)
- Injectie vloeistof (boullion, 1 e.l. rub, 3 e.l. Worchestersaus, gezeefd na 2 uur)
Stap 1: avond ervoor
- Injecteer de brisket met vloeistof op een plek of 8 tot 10
- Rub de Brisket
- Rooksnippers in het water voor de rookbootjes
Stap 2: ‘s ochtends minimaal 12 uur (liefst 13 of 14 uur) voor het opdienen
- Vlees als eerste uit de koelkast halen
- BBQ tot 90 graden opstoken
- Nog een beetje extra rub erop.
- 4 uur roken op 90 graden met 2 rookbootjes
- BBQ naar 110 graden opstoken
- 5 uur roken op 110 graden met 3 rookbootjes
- Zodra de kerntemp 93 graden is de BBQ terugbrengen naar rond de 80 graden (dit kan langer duren dan 9 uur… tot 15 uur totaal)
- Nog 30 to 45 min roken terwijl de kerntemp langzaam wat daalt
- Brisket eraf halen en inpakken in Alu folie (en piepschuimbak). 1.5 tot 2 uur laten rusten
- Brisket is klaar om te eten
Zoals altijd… “resist the temptation to check every 5 minutes” 😉
Smakelijk eten!