Poffertjes

Ingredienten

  • 50 g zachte roomboter
  • 65 g witte basterdsuiker
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml volle melk

Methode

  • Klop de 50 gram boter, suiker en zout tot een romig, luchtig mengsel
  • Klop één voor één de eieren erdoor
  • Voeg om en om de bloem en melk toe en mix op lage stand door het beslag
  • Klop tot een glad beslag zonder klontjes en giet het beslag in een spuitfles
  • Verwarm de poffertjes pan voor totdat water een mooi belletje vormt als je het er op gooit
  • Doe een beetje olie in de pan en verdeel over de holtes
  • Vul de poffertjesholtes met beslag
  • Bak de poffertjes totdat ze nog net nat zijn aan de bovenkant
  • Draai de poffertjes om
  • Haal de poffertjes uit de pan als de poffertjes aan de onderzijde ook mooi goudbruin zijn
  • Serveer met veel poedersuiker en enkele klonten boter

Peruaanse groene saus

Ingredienten

  • 1 verse Jalapenopeper
  • 1 bosje Koriander
  • 1/4 bos Basilicum
  • 2 el geraspte Parmesaanse Kaas
  • 1 el fijngehakte verse Gember
  • 1 tl Honing
  • 1 teen Knoflook
  • 1 el Zonnebloemolie
  • 1 limoen (sap)
  • 125g Mayonaise
  • zout en peper

Methode

  • Pureer alle ingredienten in een blender tot de saus glad is
  • Breng op smaak met zout en peper

Bron: Smokey Goodness 2

Raspderri

Ingredienten

  • Limoensap
  • Framboos
  • Steranijs siroop
  • Crushed ijs
  • Bruisend water

Methode

  • Muddle het limoensap, de framboos en de steranijssiroop
  • Shaken met crushed ice
  • In een glas gieten en een weinig bruisend water toevoegen
  • Garneren naar behoefte

Witte chocolade sambuca mousse

Ingredienten

  • 225ml slagroom
  • 20ml sambucca
  • 150g witte chocolade

Methode

  • Klop 175ml van de slagroom lobbig en zet in de koelkast
  • Doe de rest van de room  en de sambucca in een pan en breng aan de kook
  • Haal de pan van het vuur
  • Doe de chocolade in stukjes door de warme massa en roed tot deze glad is
  • Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur
  • Spatel het afgekoelde chocolademengsel voorzichtig door de lobbig geklopte room
  • Laat minimaal 3 uur opstijven

 

Zachte bolletjes

Ingrediënten

  • 500gr tarwebloem
  • 350gr lauwe melk
  • 20gr suiker
  • 1 zakje gist
  • 50gr zachte boter
  • 10gr zout

Methode

  • Voeg de ingredienten samen
  • Kneed
  • Laat 1 uur rijzen
  • Maak bolletjes van 80gr
  • Laat 1 uur rijzen op bakplaat met natte theedoek
  • Bestrijk met losgeklopt ei met 2 el water
  • 15 minuten in de oven op 180 graden

Peruaanse Groene Saus

Ingredienten

  • Jalapeño pepers (vers)
  • Parmesan
  • Mayonaise
  • Koriander (vers)
  • Basilicum (vers)
  • Gember (vers)
  • Honing
  • Knoflook
  • Limoensap
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper

Methode

  • Pureer de ingredienten in een blender tot een gladde saus
  • Breng op smaak met zout en peper

BORK balls

Resistance is futile…

Ingredienten

  • Rundergehakt (BOE)
  • Varkens spek (KNOR)
  • Parmesan
  • Paneermeel
  • Ei
  • Melk
  • Dragon
  • Oregano
  • Knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Dry rub
  • Barbecue Saus

Methode

  • Meng het gehakt met het paneermeel, ei, melk en kruiden
  • Draai ballen
  • Bepoeder de ballen met de rub
  • Pak de ballen in met de plakjes spek (vastgezet met een sateprikker)
  • Plaats de ballen op de barbecue
  • Rook de ballen tot een kerntemperatuur van ongeveer 60 graden
  • Smeer de ballen in met de barbecuesaus
  • Rook de ballen verder tot een kerntemperatuur van 70 graden

Vlierbloesemlikeur

Ingrediënten

  • Vlierbloesem
  • Citroenschil
  • Suiker
  • Aqua Vitae
  • DHMO

Methode

  • Leng de Aqua Vitae aan met DHMO tot 50%
  • Voeg de vlierbloesem en citroenschil toe
  • Laat x dagen macereren
  • Bereken het eindvolume bij 20%
  • Voeg suiker toe naar smaak
  • Vul aan tot het berekende volume met DHMO

Gegrilde paprika-tomaten soep

  • 3 rode paprika’s
  • 1.5 kg tomaten
  • 2 uien
  • halve rode peper (naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook
  • tijm takjes
  • rozemarijn tak
  • olijfolie
  • klein beetje balsamico azijn

Snij alles in grove stukken, olijfolie en balsamico azijn er over.

45 minuten in de oven, halverwege even door scheppen. Staafmixer erin.

2 kippenboullionblokjes en een  liter water. Alle ingredienten erin en dan met de staafmixer