Ingrediënten
- 1 pak savoyardes (in uiterste geval lange vingers)
- 250 gr mascarpone-kaas
- 2 eieren (gesplitst)
- 100 gr suiker (of 60 gr fructose).
- 2 gelatine blaadjes
- ½ kopje zeer sterke koude koffie
- borrelglas Amaretto
- Schaal (10 cm hoog, 20cm in vierkant)
- Cacaopoeder
Methode
- Gelatineblaadjes weken in koud water.
- Eiwitten met helft van suiker stijfkloppen en koud wegzetten.
- Eigeel met andere helft van suiker romig kloppen tot ze bijna crême-wit van kleur zijn (duurt plm. 5 minuten). Mascarpone voorzichtig mengen met eigeel-massa.
- Amaretto warm maken (1/2 minuut in magnetron). Uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen hierin en daarna door eigeel-mascarpone mengen. Koud wegzetten.
- Bodem schaal geheel bedekken met lange vingers (suikerkant naar boven) en deze goed inkwasten met zeer sterke koude koffie.
- Eiwit en mascarpone-mengsel uit koelkast nemen. Eiwit voorzichtig door mascarpone-mengsel spatelen zodat mooie luchtige massa ontstaat. Helft van deze massa over laag lange vingers gieten. Nieuwe laag lange vingers hierover en deze weer ruim inkwasten met de koffie en besprenkelen met wat amaretto. Andere helft mascarpone mengsel hierover.
- Afgedekt 3 á 4 uur in koelkast laten opstijven
- Vlak voor opdienen uit koelkast nemen en bestuiven met een ruime laag cacaopoeder.